Erasmus 2018-2019 Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği Sonuçları

 

\n\n

Erasmus Komisyonu 2018-2019 Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği başvurularını değerlendirmişlerdir.

\n\n

Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.

\n\n

Şırnak Üniversitesi’nde Erasmus+ programının son 2 yılda popüler olmasından dolayı  başvuru sayı ve oranlarının istatistiksel olarak ne durumda olacağı başvurular öncesinde belirsizliğini korumaktadır. Bu sebeple, başvuru öncesinde Fakülte, Bölüm, Yüksekokul ve/veya Program bazında düzenlenmesi gereken öğrenci kontenjanlarının, başvurular sırasında gelen talepler ve birimlerin başarı durumları göz önüne alınarak; başvuruların alınması ve yabancı dil sınavının sonuçlarının açıklanması ertesinde belirlenmesi komisyonca uygun bulunmuştur.

\n\n

Komisyonun bu kararı uyarınca farklı birimlerden gelen taleplerin sayısı ve görece oranları ve birimlerin başarı durumları göz önüne alınmış, Erasmus+ 2018-2019 Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği kapsamında kontenjanlar aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. 18.12.2018

\n\n

>>(ÖNEMLİ) ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPMASI GEREKEN İŞ VE İŞLEMLER İÇİN TIKLAYINIZ.

\n\n


\nÖğrenim Hareketliliği için;

\n\n

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kontenjanı: 2

\n\n

Mühendislik Fakült Kontenjanı: 1

\n\n

Silopi MYO: 2

\n\n

Toplam: 5

\n\n

Bu kontenjanlar kapsamında listelerde öğrencilerin Öğrenim Hareketliliği’ni asil ve yedek kazanma durumları belirtilmiştir

\n\n

Asil veya yedek olarak sıralamaya giren öğrencilerin haklarından feragat etmek istemeleri durumunda feragat dilekçelerini en geç 7 gün içinde (25.12.2018’e kadar) Erasmus Koordinatörlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde, bu öğrenciler bir sonraki Erasmus hareketlilik başvurularında 10 puan eksiltme cezası ile karşılaşacaklardır.

\n\n

 

\n\n

Erasmus+  Öğrenim Hareketliği Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

 

\n\n

* Hibesiz olarak Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrenciler 7 gün içerisinde (25.12.2018 mesai bitimine kadar) Erasmus Ofisine dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir.

\n\n

* Kazanan öğrenciler tüm gerekli Erasmus işlemlerini (pasaport,vize,sağlık sigortası vb.) bizzat kendileri takip etmeleri ve ilgilenmeleri gerekmektedir.

\n\n

* Sınav sonuçlarına itirazı olan öğrenciler sınavlarının yeniden değerlendirilmesi için 25.12.2018 tarihine kadar ilgili Fakülte Koordinatörlerine dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir.

\n\n

* Kazanan öğrencilerimize yönelik Erasmus Oyantasyon Eğitimi 20 Aralık 2018 Perşembe saat 13:30'da Erasmus Ofisinde gerçekleştirilecektir. Tüm kazanan öğrencilerimizin katılması zorunludur.

18.12.2018 |  Erasmus Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü