2019 - 2020 GÜZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SONUÇLARI

2019 - 2020 ERASMUS+ DÖNEMİ BAŞVURU SONUÇLARI

\n\n


\nErasmus Komisyonu 2019-2020 Güz Dönemi Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvurularını değerlendirmişlerdir.

\n\n

Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde Erasmus Kurum Koordinatörlüğümüz ve Değerlendirme Komisyonu tarafından verilmiştir.

\n\n

Şırnak Üniversitesi’nde Erasmus+ programının son yıllarda popüler olmasından dolayı başvuru sayı ve oranlarının istatistiksel olarak ne durumda olacağı başvurular öncesinde belirsizliğini korumaktadır. Bu sebeple, başvuru öncesinde Fakülte, Bölüm, Yüksekokul ve/veya Program bazında düzenlenmesi gereken öğrenci kontenjanlarının, başvurular sırasında gelen talepler ve birimlerin başarı durumları göz önüne alınarak; başvuruların alınması ve yabancı dil sınavının sonuçlarının açıklanması ertesinde belirlenmesi komisyonca uygun bulunmuştur.

\n\n

Komisyonun bu kararı uyarınca farklı birimlerden gelen taleplerin sayısı ve görece oranları ve birimlerin başarı durumları Erasmus bütçemiz göz önüne alınarak Erasmus+ 2019-2020 Güz Dönemi Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında kontenjanlar aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. 08.04.2019

\n\n

Tercih edilen Üniversitelerin bulunduğu ülkeler ve Üniversitemizin Erasmus Bütçesi kapsamında kontenjanlar belirlenmiş, listelerde öğrencilerin Öğrenim ve Staj Hareketliliği’ni asil ve yedek kazanma durumları belirtilmiştir

\n\n

Asil veya yedek olarak sıralamaya giren öğrencilerin haklarından feragat etmek istemeleri durumunda feragat dilekçelerini en geç 7 gün içinde (15.04.2019’a kadar) Erasmus Koordinatörlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde, bu öğrenciler bir sonraki Erasmus Plus hareketlilik başvurularında 10 puan eksiltme cezası ile karşılaşacaklardır.

\n\n

 

\n\n

Erasmus+  Öğrenim Hareketliği Başvuru Sonuçları:

\n\n

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

Şırnak, Silopi, Cizre MYO Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

İlahiyat Fakültesi Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

Mühendislik Fakültesi Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

Yüksek Lisans Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

Erasmus+  Staj Hareketliği Başvuru Sonuçları:

\n\n

Staj Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız.

\n\n

 

\n\n

* Hibesiz olarak Öğrenim ve/veya Staj Hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrenciler 7 gün içerisinde (15.04.2019 mesai bitimine kadar) Erasmus Ofisine dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir.

\n\n

* Kazanan öğrenciler tüm gerekli Erasmus işlemlerini (pasaport,vize,sağlık sigortası vb.) bizzat kendileri takip etmeleri ve ilgilenmeleri gerekmektedir.

\n\n

* Sınav sonuçlarına itirazı olan öğrenciler sınavlarının yeniden değerlendirilmesi için 15.04.2019 tarihine kadar ilgili Fakülte Koordinatörlerine dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir.

\n\n

* Kazanan öğrencilerimize yönelik Erasmus Oyantasyon Eğitimi 11 Nisan 2019 saat 13:30'da Mühendislik Amfi 1 nolu salonda gerçekleştirilecektir. Tüm kazanan öğrencilerimizin katılması zorunludur.

8.04.2019 |  Erasmus Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü